FacebookTwitterStumbleuponLinkedinRSS FeedPinterest

 
 Το πιο σοβαρό και καθοριστικό βήμα στη ζωή του κάθε ανθρώπου, είναι να αναζητήσει και να βρει τον Ιησού Χριστό, να αποκαλυφθεί σε αυτόν η πραγματική και ξεχωριστή αξία και προσωπικότητα Του. Να εννοήσει και να καταλάβει πόσο διαφορετικά έζησε ο Κύριος και να προσπαθήσει να Τον μιμηθεί.

   Ο Κύριος μας, βέβαια, κάνει το πρώτο βήμα και καλεί αμαρτωλούς σε μετάνοια. Εκείνος φροντίζει να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας με την αλήθεια Του, με την αγάπη Του και τη σωτηρία Του.

   Πρέπει όμως να καταλάβουμε και να εννοήσουμε την αξία του Ιησού Χριστού και να θελήσουμε να του παραχωρήσουμε ολόκληρη την καρδιά μας και να γίνουμε ΕΝΑ μαζί Του. Τι εννοώ με αυτό;;;

   Ο Ιησούς Χριστός προσφέρεται στον κάθε άνθρωπο, όχι για να κάνει κάτι στη ζωή του, να απαντήσει σε κάποιες από τις ανάγκες του, αλλά για να Τον ζήσει, να ταυτιστεί μαζί Του, να μορφωθεί μέσα Του και να κατοικήσει στην καρδιά Του. Τότε μόνο ο Χριστός γίνεται δικός μας, κι εμείς δικοί Του.

   Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι, με το να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία ή τρεις φορές το χρόνο (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αγίου Πνεύματος) και με το να συνεισφέρουμε υλικά, έχουμε κερδίσει τον Χριστό και την Αιώνια ζωή.

    Ο Χριστός είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός που μας καλεί να Τον γνωρίσουμε και να γίνουμε ένα με Αυτόν, ζώντας κατά το θέλημα Του και όπως λέει η Αγία Γραφή. Αφήνοντας αυτόν, το άδικο και γεμάτο αμαρτία, κόσμο και γνωρίζοντας τον Κύριο καθημερινά, τότε θα καταλάβουμε και θα εννοήσουμε πόσο μακάριοι είμαστε που λάβαμε τη σωτηρία και τη βασιλεία του Θεού μέσα μας.

   Εκείνος μας προσφέρει καθημερινά τα δώρα Του, τις αποκαλύψεις Του, μας γνωρίζει τον χαρακτήρα Του…Δεν αξίζει κι εμείς να του παραχωρήσουμε τη ζωή μας, την καρδιά μας, τον χρόνο μας, την υγεία μας, για τη δόξα του ονόματος Του; Και βέβαια, αξίζει και με το παραπάνω, γιατί η δόξα που πρόκειται να λάβουμε εκείνη την ημέρα που θα μας καλέσει κοντά Του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα στη ζωή αυτή.

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1399 επισκέπτες και κανένα μέλος