FacebookTwitterStumbleuponLinkedinRSS FeedPinterest

Όταν ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός, απέστειλε τους μαθητές Του για να ευαγγελίσουν τους ανθρώπους, τους είπε τα εξής: «Ιδού εγώ σας αποστέλλω ως πρόβατα εν μέσω λύκων». Η εντολή αυτή είναι και για κάθε παιδί του Θεού που μένει στο θέλημα Του και Τον ακολουθεί.

 

  Πρέπει όμως, να γνωρίζουμε ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο κόσμος που ζούμε βρίσκεται στα χέρια του εχθρού της ψυχής μας. Η μάχη που καλείται να δώσει κάθε πιστός θα είναι δύσκολη. «Σας στέλνω σαν πρόβατα μέσα στους λύκους». Δηλαδή, κάποιος θα στραφεί εναντίον μας, θα διεκδικήσει τη ζωή μας και κυρίως, τη ψυχή μας.

   Γνωρίζουμε πολύ καλά από τη φυσική μας ζωή, ότι ένα πρόβατο δε μπορεί να επιβιώσει μέσα στους λύκους. Στη πνευματική ζωή του Χριστιανού, δεν ισχύει αυτό. Τα πρόβατα του Κυρίου, όλοι εμείς που δώσαμε την καρδιά μας σ’ Αυτόν και Του ανήκουμε, έχουμε την προστασία Του πάντοτε.

   Λέει στη προσευχή Του προς τον Πατέρα Θεό: «Εκείνους τους οποίους μοι έδωκας εφύλαξα, και ουδείς εξ’ αυτών απωλέσθη». Υπάρχει, λοιπόν, προστασία που αφορά τη ψυχή μας και ασπίδα ενάντια στις μεθοδείες του διαβόλου, που είναι το Πνεύμα το Άγιο.

   Ναι, εμείς οι Χριστιανοί, πρέπει να έχουμε τα χαρακτηριστικά του προβάτου: ΑΓΑΘΑ, ΗΡΕΜΑ και ΥΠΑΚΟΥΑ, όμως στην αδυναμία μας έχουμε υπερασπιστή μας τον Ιησού Χριστό. Αυτός έδωσε τον εαυτό Του στο σταυρό για την αμαρτία μας, Αυτός σήκωσε την ενοχή μας, δεν μας άφησε, ούτε θα μας αφήσει εκτεθειμένους στους λύκους που μας κυκλώνουν. Λύκους που δυστυχώς, μπορεί να είναι άνθρωποι της οικογένειας μας, της γειτονιάς μας, φίλοι μας, συνάδελφοι μας.

   Απέναντι, λοιπόν, σε κάθε είδους λύκο, ο Ιησούς μας οχυρώνει, μας δίνει τη δύναμη Του να αντιμετωπίσουμε τα πεπυρωμένα βέλη, που θέλουν να βλάψουν τη ψυχή μας. Μας οχυρώνει με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, μας κρατά καθαρούς και αλώβητους.

   Λοιπόν, να μη φοβόμαστε απ’ όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, ούτε από κάθε έναν που έρχεται εναντίον μας, γιατί ο Κύριος είναι η ΔΥΝΑΜΙΣ μας.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1383 επισκέπτες και κανένα μέλος