FacebookTwitterStumbleuponLinkedinRSS FeedPinterest

    Όταν ο Κύριος μας, είπε στον αρχισυνάγωγο: «ΜΗ ΦΟΒΟΥ, ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΕ», ήθελε να δείξει πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει ο άνθρωπος στον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ.

    Πολλές φορές, αναρωτιόμαστε και προβληματιζόμαστε στο τι πρέπει να κάνουμε για να πλησιάσουμε τον Θεό. Η αλήθεια είναι ότι, δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά, παρά μόνο Ένα: ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ. Αν έχουμε ΠΙΣΤΗ, έχουμε τα πάντα. Έχουμε τον ίδιο τον Θεό μέσα μας.

   Όμως, πρέπει να μάθουμε να πιστεύουμε σωστά. Ο Κύριος μας δεν χρειάζεται την ΛΟΓΙΚΗ μας, τη ΓΝΩΣΗ μας, τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μας, τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ μας, ούτε και την ΣΥΜΒΟΛΗ μας. Θέλει μόνο την ΠΙΣΤΗ μας. Όταν  η πίστη μας αυτή είναι γνήσια, κρύβει τεράστια ΔΥΝΑΜΗ.

   Πρέπει, επίσης, να συνοδεύεται πάντα από μία ζωή ανάλογη από ΠΡΑΞΕΙΣ, από θαυμαστές ενέργειες, όπως τα δεκάδες παραδείγματα που έχουμε στην Αγία Γραφή. ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ και έργα χωρίς πίστη είναι νεκρά και άχρηστα.

   Η πίστη ενεργοποιεί, όσο τίποτα άλλο τον άνθρωπο, του δίνει δυνάμεις, εφόδια, όπλα, όραμα και αγάπη, να κάνει πολλά για τον Κύριο, να κάνει τα πάντα για τη δόξα Του.

   Όταν μας ζητάει ο Θεός «ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΕ», μας ζητάει το καλύτερο που έχουμε, το μεγαλύτερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ Αυτόν και αυτό είναι η πίστη μας σ’ Εκείνον.

   Η πίστη που τιμά τον Θεό, Τον δοξάζει και Τον χαροποιεί, είναι αυτή που έχουμε όταν αγωνιζόμαστε, παλεύουμε και νικάμε, πάντα στηριγμένοι σ’ Αυτόν.

   Δίνουμε αυτή την ΠΙΣΤΗ στο ΘΕΟ;;; Τότε να είμαστε βέβαιοι, ότι θα πάρουμε από Εκείνον τα πάντα, αλλά κυρίως την διαρκή, ζωντανή παρουσία Του μέσα μας και την τέλεια ΕΝΩΣΗ μας μαζί του.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος